Cum mi-am petrecut Pastile

DSC_7739a

DSC_7715a

DSC_7756a

DSC_7802a  DSC_7890a

zac zac posen bagdress: HERE | vest: Stradivarius | boots: HERE | bag: HERE |

Nu sunt foarte constiincioasa atunci cand vine vorba despre respecatrea traditiilor, si de foarte multe ori acestea mi se par inutile. Cred ca am evoluat mult si nu inteleg de ce ne tinem cu atata sarguinta de obiceiuri care nu-si mai au sensul in ziua de azi.

Mama imi povestea ca abia astepta Pastile si i se parea cea mai frumoasa sarbatoare. De ce? Pentru ca era ziua in care primea haine noi si avea parte de o masa imbelsugata. O inteleg perfect, sunt sigura ca si eu m-as fi bucurat la fel de mult. Pe atunci nu-ti permiteai sa mananci in fiecare zi carne, cozonac, dulciuri si alte bunataturi, asadar Pastile sau Craciunul reprezentau un adevarat festin. Dar ce rost mai are in timpurile noastre masa de Pasti, daca oricum ne imbuibam zilnic cu tot ce ne pofteste inima? Ce bucurie poate sa reprezinte o “tzoala” primita ca si cadou de Pasti, daca ne-am mai luat 10 luna trecuta. Intelegi ce vreau sa spun? Ne place sau nu sa o recunoastem, traditiile bunicilor si-au pierdut din farmec in contextul realitatii de astazi.

Proabil vei crede, dupa toata aceasta pledoarie ca am renuntat total in a mai sarbatorii Pastile, dar nu e chiar asa. Am ales doar sa le sarbatoresc asa cum imi place, fara a mai tine cont de traditii. Inca mai vine si la noi Iepurasul, dar ii aduce cadou doar la Raian, pentru ca e singurul care se bucura cu adevarat de ele. Anul acesta am renuntat si la Masa de Pasti, dupa ce anul trecut am pus 3 kg in plus pe mine (n-am scapat de ele nici pana in ziua de azi). Am lasat-o pe mama sa gateasca tot ce a vrut, dar nu am mancat din toate odata. Manca fiecare ce dorea, cat dorea si cand dorea, eu de exemplu nici macar nu m-am atins de sarmale. Am stat in schimb impreuna cu familia, am ras, am povestit, mi-am amintit impreuna cu fratii mei nebunii facute pe cand eram copii, pe scurt ne-am simtit bine. Tot ce imi doresc de sarbatori e sa “pierd vremea” cu cei dragi mie, sa lenevim toata ziua povestind vrute si nevrute si sa luam o pauza de la agitatia tipica din timpul anului.

Share my post on:

One thought on “Cum mi-am petrecut Pastile

  1. Rodica says:

    Asta înseamnă Paștele, sa te vezi cu familia dar nu te poți vedea cu familia fără nimic pe masa, nu poți face cartofi prăjiți de paste dacă vine familia la tine. Paștele exista ca și sărbătoare religioasa, este scris și în Biblie sa ne petrecem în aceasta zi. Pana la urma ne modernizam, dar ar trebui sa păstrăm tradițiile de dragul amintirilor. Oricum fiecare alege sa sarbatoreasca cum crede ca e cel mai bine pentru ca noi ne facem astfel fericiți pe noi. Hristos a înviat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *